Wij zijn ’t Clockhuys

Even voorstellen…

Kelly Tinnemans

Kelly Tinnemans

Hoi, Ik ben Kelly Tinnemans en ik woon nu ruim 2 jaar in ‘t clockhuys. Ik heb een mooi appartement en naar mijn eigen smaak ingericht. Sinds kort heb ik een cavia en daar zorg ik zelf voor Het is erg fijn om in het hart van Asten te wonen en alle winkels liggen in de buurt. Mijn hobby’s zijn verven op nummer, en diamant painting. Het is gezellig met de medebewoners maar ik vind het ook fijn om in mijn eigen appartement te zijn.

Yvonne van Deursen

Yvonne van Deursen

Hoi, ik ben Yvonne van Deursen, uit Someren ik ben geboren in 1995. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders Mijn broer woont in Someren en mijn zussen in Maastricht en Eindhoven. Ik wil heel graag net als mijn broers en zussen op mezelf gaan wonen, maar vind het ook fijn dat ik samen met mijn medebewoners gezamenlijk kan koken en leuke activiteiten kan doen. Ik werk 1 dag bij stichting land van Horne op Egelshoeve in Someren en 4 dagen bij Brownies&downies in Asten. Ik hou van gezelligheid en luister graag naar muziek en speel mee bij de percussiegroep de vrolijke noot. Ga graag samen met vriendinnen op stap naar de disco en de bioscoop.

Danique van Nuenen

Danique van Nuenen

Hoi ik ben Danique. Sinds 2,5 jaar woon ik bij ’t Clockhuys, ik vind het fijn wonen hier. Ik heb een eigen appartement en woon dus zelfstandig. Ik woon hier met 11 andere bewoners maar vind het nog steeds fijn als papa en mama op bezoek komen met de hond. Dan kook ik graag met mama samen voor ons drieën. Ook vriendinnen uitnodigen vind ik fijn om te doen. Daarnaast is het fijn dat de winkels dichtbij zijn, daardoor kan ik zelfstandig boodschappen doen. Nu ben ik Asten aan het ontdekken door veel te wandelen, dit vind ik ook erg leuk!

Daniek Hartman

Daniek Hartman

Hallo, ik ben Daniek Hartman, ik ben 25 jaar, en woon alweer een tijdje in ’t Clockhuys in Asten. Dit bevalt me prima. Ik heb een eigen appartement, waar ik ook af en toe zelf doe koken. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen we samen met de medebewoners koken en eten. Ook is het leuk om samen spelletjes te doen. Mijn hobby’s zijn: paardrijden, zwemmen, muziek, schilderen op nummer en sport en spel.

Jolinda Kusters

Jolinda Kusters

“Mijn naam is Jolinda en woon vanaf 11 oktober 2019 in ’t Clockhuys. Ik ben blij met mijn appartement. Ik woon er graag.
Ik moet nog soms wennen aan de geluiden die er zijn in het centrum van het dorp. Er zijn mensen die houden van knalvuurwerk, ik vind dat niet zo leuk.
Ik woon hier met vriendinnen waar ik fijn samen mee kan kleuren, dansen en film kijken. Het is in de gezamenlijke ruimte altijd gezellig met de begeleiding. Daarom zit ik meer beneden dan op mijn eigen woning.
Momenteel werk ik bij Amalia, ga ik een dag naar Wouterbergen en een dag naar Sjiek en ook nog een dag in de vier weken bij Brownies&downieS. Ik houd van sporten en lekker eten, dit kan allebei in ’t Clockhuys.”

Marcia van Asten

Marcia van Asten

Hoi, ik ben Marcia van Asten. Ik vind het leuk om in ‘t Clockhuys te wonen. Ik kan hier zelfstandig wonen en help mee met de begeleiding. Ik werk bij Wouterbergen. Mijn hobby’s zijn paardrijden, dansen, spelletjes spelen op de Wii. Ik heb verder twee oudere zussen en wordt binnenkort tante. Daar heb ik erg veel zin in.

Tim Berkvens

Tim Berkvens

Hallo, ik ben Tim Berkvens. Ik vind het leuk om in ’t Clockhuys te wonen. Ik hou ervan om begeleiding voor de gek te houden! Verder vind ik het leuk om met andere hier spelletjes te spelen of een film te kijken. Ik werk bij de zorgboerderij de Peelwerker in Heusden en op de locatie in de Lindestraat. In mijn vrije tijd ga ik vaak voetbal kijken bij ONDO in Heusden en darten in Someren.

Shannon van Brussel

Shannon van Brussel

Hi, ik ben Shannon van Brussel. Ik woon nu 2 ½ jaar in ’t Clockhuys en woon hier met veel plezier. Ik ben graag beneden bij de groep maar soms ga ik in mijn appartement rustig muziek luisteren. Wij hebben het heel gezellig met de andere bewoners en de begeleiding.

Ik werk op maandag en dinsdag bij de Etos in Asten. Op woensdag ben ik gastvrouw bij Kapsalon Antoine en zorg ik o.a. voor de koffie en thee van onze klanten. Op donderdag werk ik bij de Wouterbergen.

Mijn hobby’s zijn: muziek luisteren, paardrijden, zingen, koken en mandela’s kleuren.

Ik spreek daarnaast regelmatig af met vrienden om leuke dingen te gaan doen, zoals lunchen, uiteten en gezellig kletsen.

Ruud Brinkman

Ruud Brinkman

Hallo, ik ben Ruud Brinkman.

Mijn allergrootste wens was om een eigen woonplek in Asten te hebben, daarom vind ik het superfijn dat ik deze plek in ’t Clockhuys heb gevonden. In de gezamenlijke ruimte is het altijd kei gezellig met alle bewoners en de begeleiding.

Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk, 2 dagen bij zorgatelier Sjiek en 2,5 dag bij SHI.
Ik ga altijd op de fiets naar mijn werk. Mijn hobby is tennissen, elke week ga ik naar de tennisles om steeds beter te worden.

Ik ben erg zelfstandig, doe zelf de was en houdt mijn appartement schoon, waar ik erg trots op ben. Verder kijk ik daar TV of speel ik spelletjes op de computer of tablet en luister ik naar muziek via mijn soundbar.
maart 2022

Iris Giepmans

Iris Giepmans

Hoi, ik ben Iris en ik ben 24 jaar en ik woon hier nu ruim 2,5 jaar. Ik heb het erg naar mijn zin in het Clockhuys. Ik heb sinds april 2020 2 cavia‘s: Mila en Puk heten ze. Ik zorg daar zelf voor. In het weekend logeer ik wel eens thuis. Ik werk ook nog 3 dagen en de ene week 4 dagen. Maandag werk ik bij het levensatelier. Dinsdag werk ik bij Wouterbergen. Donderdag werk ik bij Brownies & Downies. Om de zaterdag nog bij broodje apart. En niet te vergeten mijn hobby’s! Tv kijken, leuke dingen samen doen, knutselen en uitslapen.

Jeroen van Oosterhout

Jeroen van Oosterhout

Hallo, ik ben Jeroen van Oosterhout. Ik vind het leuk dat ik nu alweer bijna 3 jaar in ‘t Clockhuys woon. Samen met een paar mannelijke bewoners kijken we hier graag naar sport/voetbal/Formule 1. Dit zijn ook hobby’s van mij. Ik ga namelijk graag naar PSV kijken. Verder werk ik bij Larco in Someren. Daarnaast hou ik er ook van om op vakantie te gaan met Flow reizen.

Casper van den Bogaart

Casper van den Bogaart

Hallo, ik ben Casper van den Bogaart, 21 jaar en woon nu al ruim een jaar in ’t Clockhuys. Ik vind het superfijn om hier te wonen. Regelmatig komt mijn familie op bezoek of ik bij hen. Op dinsdag help ik samen met Jeroen met koken en ga vier dagen naar de dagbesteding. Ik ben graag beneden bij de groep maar soms ga ik lekker rustig muziek luisteren in mijn appartement.

1 november 2020

Mees van den Boomen

Mees van den Boomen

Hallo, ik ben Mees van den Boomen

Ik woon nu ongeveer een half jaar met veel plezier in ’t Clockhuys. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. De groep en de begeleiding is erg leuk. Daarnaast leer ik ook heel erg goed hoe het is om zelfstandig te wonen en dat vind ik erg fijn. Iedere dag doen we samen koken, spelen we spelletjes en kletsen we gezellig met degenen die dat willen. Als ik daar een avond geen zin in heb, ga ik lekker televisie kijken in mijn appartement.

Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik bij zorgboerderij Wouterbergen. Hier mag ik helpen in de horeca en help ik de dieren verzorgen. Op donderdag werk ik bij zorgtuinderij Wijnen en hier verzorg ik planten en bloemen. Op vrijdag werk ik met iemand in de tuin, of gaan we samen lekker iets bakken. Verder zijn mijn hobby’s voetballen, in de tuin werken en naar Guus Meeuwis luisteren.

Ik ben erg blij dat ik mijn eigen plekje heb bij ’t Clockhuys in Asten waar ik dit allemaal kan doen!

Groetjes Mees

Bewonersprofiel

Om in aanmerking te komen als toekomstig bewoner van ‘t Clockhuys geldt dat de kandidaat:

 • Ouder is dan 18
 • Een lichte verstandelijke beperking heeft
 • Positief staat ten opzichte van het feit dat men gezamenlijk woont met andere mensen met een beperking
 • Een vorm van externe dagbesteding heeft voor 4 dagen in de week
 • Beschikt over voldoende sociale vaardigheden om in een groep te kunnen functioneren
 • Geen duidelijke, voor de omgeving storende, gedragsproblematiek heeft (denk aan agressie, seksueel ontremd gedrag, intimiderend gedrag of een (ernstige) verslaving)
 • Met begeleiding zo zelfstandig mogelijk wil en kan wonen (in een appartement). Hiermee wordt bedoeld dat hij/zij in staat is onder begeleiding:
  • De eigen privacy te bewaken,
  • Verantwoordelijkheid te dragen voor de eigen veiligheid
  • In staat is de persoonlijke verzorging in principe zelf uit te voeren en
  • Eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden zelf te verrichten
 • Een passend PGB heeft; een WLZ indicatie, minimaal VG03 of vergelijkbaar
 • Beschikt over voldoende eigen inkomen zodat hij/zij in staat is om in eigen levensonderhoud te voorzien
 • Hij/zij en zijn/haar ouders/wettelijk vertegenwoordigers de visie op zorg van Wooninitiatief onderschrijven
 • Zijn/haar ouders/wettelijk vertegenwoordigers de bereidheid hebben om actief deel te nemen aan de Stichting en mede de gewenste woonvorm in stand houden

Je vindt HIER ons aanmeldformulier

Plaatsingsprocedure in ’t Clockhuys

Om in aanmerking te komen als toekomstig bewoner van ‘t Clockhuys geldt dat de kandidaat moet voldoen aan het opgestelde bewonersprofiel.

Procedure:

 1. Aanmelding: Op basis van een ingevuld aanmeldformulier maakt de commissie aanname een inschatting van de geschiktheid van de kandidaat om mee te doen aan het woonproject ’t Clockhuys.
 2. Oriënterend gesprek: Zodra een volledig ingevuld aanmeldformulier is ontvangen wordt contact opgenomen voor een oriënterend gesprek.
 3. Vervolggesprek of afwijzing: Als op basis van de ingevulde gegevens en het gesprek een positieve inschatting is van beide partijen, zal er een intakegesprek worden gepland met enkele vertegenwoordigers van de commissie aanname en de kandidaat-bewoner met de ouders/wettelijk vertegenwoordiger(s) in de thuissituatie. Als de inschatting negatief is zal de kandidaat worden geadviseerd van deelname af te zien.
 4. Beslissing: de bevindingen uit het vervolggesprek worden met de gehele commissie aanname besproken. Hierna volgt een principebesluit dat aan het bestuur wordt voorgelegd. Deze neemt de uiteindelijke beslissing over de toelating van de kandidaat-bewoner.

Je vindt HIER ons aanmeldformulier