Wij zijn ’t Clockhuys

Even voorstellen…

Kelly Tinnemans

Kelly Tinnemans

Hoi, ik ben Kelly Tinnemans uit Someren en ik ben 24 jaar. Ik woon nog thuis bij mijn mama en papa en mijn jongere broer Roy.

Mijn hobby’s zijn; uitslapen, duiken bij een speciale duikschool Red Lobster uit Deurne, dansen, computeren, bakken en lekker gaan uit eten of een terrasje bezoeken, ik ga heel graag naar musicals. En zeker niet onbelangrijk, ik pas samen met mama op mijn buurjongetje van 3 jaar. Overdag werk ik op verschillende plaatsen bij Oro Laan ten Roode, Brownies & Downies in Asten Levensatelier in Asten en 2x per week werk ik bij een gastouder gezin waar kindjes zijn tot 4 jaar. Op dinsdag ga ik naar mijn tante en daar ga ik altijd nieuwe recepten uit proberen om te koken, en wij gaan altijd samen de dieren verzorgen. Ik hoop dat ik een mooi appartement krijg wat ik gezellig in kan richten en dat we een gezellige groep krijgen om leuke dingen mee te gaan doen.

Yvonne van Deursen

Yvonne van Deursen

Hoi, ik ben Yvonne van Deursen, uit Someren ik ben geboren in 1995. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders Mijn broer woont in Someren en mijn zussen in Maastricht en Eindhoven. Ik wil heel graag net als mijn broers en zussen op mezelf gaan wonen, maar vind het ook fijn dat ik samen met mijn medebewoners gezamenlijk kan koken en leuke activiteiten kan doen. Ik werk 1 dag bij stichting land van Horne op Egelshoeve in Someren en 4 dagen bij Brownies&downies in Asten. Ik hou van gezelligheid en luister graag naar muziek en speel mee bij de percussiegroep de vrolijke noot. Ga graag samen met vriendinnen op stap naar de disco en de bioscoop.

Danique van Nuenen

Danique van Nuenen

Hallo, ik ben Danique van Nuenen en ik kom uit Bakel. Ik woonde bij mijn ouders en mijn hond Hunk. Ik heb 1 zus Joyce die samen woont met haar vriend Jaap en mijn neefje Jake. Ik werk bij het Cultuurcentrum in Deurne en bij de zorgboog in Bakel. Ook maak ik muziek met de Rimboband. Mijn hobby’s zijn diamont painting en TV kijken. Ik hou van gezellige dingen doen.

Daniek Hartman

Daniek Hartman

Hallo, ik ben Daniek Hartman. Momenteel woon ik nog met mijn ouders, broer en hond Luna in Asten-Heusden. Mijn 2 zussen zijn al het huis uit. Het lijkt me heel leuk om ook op mijn eigen te gaan wonen in het Clockhuys in Asten. Dan kan ik gezellig samen met de andere bewoners koken en leuke dingen doen. Mijn hobby’s zijn: muziek, paardrijden en streetdance. Ik werk bij Brownies en Downies, en bij de Hoeve in Liessel met paarden.

Jolinda Kusters

Jolinda Kusters

“Mijn naam is Jolinda en woon vanaf 11 oktober 2019 in ’t Clockhuys. Ik ben blij met mijn appartement. Ik woon er graag.
Ik moet nog soms wennen aan de geluiden die er zijn in het centrum van het dorp. Er zijn mensen die houden van knalvuurwerk, ik vind dat niet zo leuk.
Ik woon hier met vriendinnen waar ik fijn samen mee kan kleuren, dansen en film kijken. Het is in de gezamenlijke ruimte altijd gezellig met de begeleiding. Daarom zit ik meer beneden dan op mijn eigen woning.
Momenteel werk ik bij Amalia, ga ik een dag naar Wouterbergen en een dag naar Sjiek en ook nog een dag in de vier weken bij Brownies&downieS. Ik houd van sporten en lekker eten, dit kan allebei in ’t Clockhuys.”

Marcia van Asten

Marcia van Asten

Hoi, ik ben Marcia van Asten. Ik doe de studie Dienstverlenings-assistent op Parc Spelderholt in Beekbergen. Hier ben ik 5 dagen in de week. Dit jaar haal ik mijn certificaat en dan ga ik in ’t Clockhuys in Asten wonen. Ik heb 2 oudere zussen. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen en spelletjes spelen op de Wii.

Tim Berkvens

Tim Berkvens

Hallo, ik ben Tim Berkvens en woon bij mijn ouders in Heusden. Ik heb twee zussen, Anke en Marlie. Ik werk bij de zorgboerderij de Peelwerker in Heusden en op de locatie in de Lindestraat. In mijn vrije tijd ga ik vaak voetbal kijken bij ONDO in Heusden en darten in Someren. Ik heb er echt zin in om in Asten in het Clockhuys te gaan wonen. Het is een leuke uitdaging om zoveel mogelijk zelfstandig te worden, maar met hulp van de begeleiding moet het lukken.

Shannon van Brussel

Shannon van Brussel

Hoi, ik ben Shannon van Brussel. Ik studeer nu op Academie Spelderholt in Beekbergen en leer voor dienstverlenings- assistent. In het weekend ben ik bij mijn ouders, broer en zus in Asten. Dan ga ik graag naar activiteiten van KansPlus en wil ik met mijn vrienden afspreken. Mijn hobby’s zijn mandela’s kleuren, muziek luisteren, naar de film gaan, koken en keyboard spelen. Ik ben fan van Nick& Simon. Ik vind het superleuk om in ’t Clockhuys te gaan wonen.

Ruud Brinkman

Ruud Brinkman

Hallo, ik ben Ruud Brinkman.

Mijn allergrootste wens was om een eigen woonplek in Asten te hebben, daarom vind ik het superfijn dat ik deze plek in ’t Clockhuys heb gevonden. In de gezamenlijke ruimte is het altijd kei gezellig met alle bewoners en de begeleiding.

Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk, 2 dagen bij zorgatelier Sjiek en 2,5 dag bij SHI, daarnaast help ik ook één ochtend in de week de conciërge bij de basisschool ’t Toverkruid. Ik ga altijd op de fiets naar mijn werk. Mijn hobby is tennissen, elke week ga ik naar de tennisles om steeds beter te worden.

Ik ben erg zelfstandig, doe zelf de was en houdt mijn appartement schoon, waar ik erg trots op ben. Verder kijk ik daar TV of speel ik spelletjes op de computer of tablet en luister ik naar muziek via mijn soundbar.
maart 2021

Iris Giepmans

Iris Giepmans

Hoi, ik ben Iris Giepmans, ik ben 21 jaar oud. Ik woon nog bij mijn ouders en 3 jongere broertjes in Nijnsel. Mijn hobby zijn: Zumba, Skiën, uitgaan, creatief bezig zijn. Momenteel werk ik in Schijndel bij Broodje Apart in de keuken en de bediening. Ik kijk er enorm naar uit om op mezelf te gaan wonen.

Jeroen van Oosterhout

Jeroen van Oosterhout

Hallo, ik ben Jeroen van Oosterhout. Ik woon nu nog in Helmond en werk bij Larco in Someren. Ik heb een zus en drie neefjes. Mijn hobby’s zijn naar PSV gaan, kegelen en F1 wedstrijden op TV kijken.

Casper van den Bogaart

Casper van den Bogaart

Hallo, ik ben Casper van den Bogaart, 21 jaar en woon nu al ruim een jaar in ’t Clockhuys. Ik vind het superfijn om hier te wonen. Regelmatig komt mijn familie op bezoek of ik bij hen. Op dinsdag help ik samen met Jeroen met koken en ga vier dagen naar de dagbesteding. Ik ben graag beneden bij de groep maar soms ga ik lekker rustig muziek luisteren in mijn appartement.

1 november 2020

Bewonersprofiel

Om in aanmerking te komen als toekomstig bewoner van ‘t Clockhuys geldt dat de kandidaat:

 • Ouder is dan 18
 • Een lichte verstandelijke beperking heeft
 • Positief staat ten opzichte van het feit dat men gezamenlijk woont met andere mensen met een beperking
 • Een vorm van externe dagbesteding heeft voor 4 dagen in de week
 • Beschikt over voldoende sociale vaardigheden om in een groep te kunnen functioneren
 • Geen duidelijke, voor de omgeving storende, gedragsproblematiek heeft (denk aan agressie, seksueel ontremd gedrag, intimiderend gedrag of een (ernstige) verslaving)
 • Met begeleiding zo zelfstandig mogelijk wil en kan wonen (in een appartement). Hiermee wordt bedoeld dat hij/zij in staat is onder begeleiding:
  • De eigen privacy te bewaken,
  • Verantwoordelijkheid te dragen voor de eigen veiligheid
  • In staat is de persoonlijke verzorging in principe zelf uit te voeren en
  • Eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden zelf te verrichten
 • Een passend PGB heeft; een WLZ indicatie, minimaal VG03 of vergelijkbaar
 • Beschikt over voldoende eigen inkomen zodat hij/zij in staat is om in eigen levensonderhoud te voorzien
 • Hij/zij en zijn/haar ouders/wettelijk vertegenwoordigers de visie op zorg van Wooninitiatief onderschrijven
 • Zijn/haar ouders/wettelijk vertegenwoordigers de bereidheid hebben om actief deel te nemen aan de Stichting en mede de gewenste woonvorm in stand houden

Je vindt HIER ons aanmeldformulier

Plaatsingsprocedure in ’t Clockhuys

Om in aanmerking te komen als toekomstig bewoner van ‘t Clockhuys geldt dat de kandidaat moet voldoen aan het opgestelde bewonersprofiel.

Procedure:

 1. Aanmelding: Op basis van een ingevuld aanmeldformulier maakt de commissie aanname een inschatting van de geschiktheid van de kandidaat om mee te doen aan het woonproject ’t Clockhuys.
 2. Oriënterend gesprek: Zodra een volledig ingevuld aanmeldformulier is ontvangen wordt contact opgenomen voor een oriënterend gesprek.
 3. Vervolggesprek of afwijzing: Als op basis van de ingevulde gegevens en het gesprek een positieve inschatting is van beide partijen, zal er een intakegesprek worden gepland met enkele vertegenwoordigers van de commissie aanname en de kandidaat-bewoner met de ouders/wettelijk vertegenwoordiger(s) in de thuissituatie. Als de inschatting negatief is zal de kandidaat worden geadviseerd van deelname af te zien.
 4. Beslissing: de bevindingen uit het vervolggesprek worden met de gehele commissie aanname besproken. Hierna volgt een principebesluit dat aan het bestuur wordt voorgelegd. Deze neemt de uiteindelijke beslissing over de toelating van de kandidaat-bewoner.

Je vindt HIER ons aanmeldformulier