21 juli 2021

Een hele mooie donatie ontvangen

Medewerkers van Crowe Foederer ontvangen een bedrag van € 500,- als zij een nieuwe college aandragen. Dit bedrag is bedoeld voor een goed doel, te kiezen door de medewerker. Geert heeft een nieuwe collega aangedragen en zijn bijdrage aan ’t Clockhuys in Asten gedoneerd.

Super bedankt Geert!! Wij kunnen dit geld heel goed gebruiken voor de inrichting van onze buitenruimte.

 

1 november 2020:

Enkele weken geleden, op 11 oktober 2020, hebben de bewoners een klein feestje gehad. ’t Clockhuys was toen precies één jaar open. Het was een heel gezellige bijeenkomst. Ze hebben genoten en zijn blij met het mooie wooninitiatief waarin zij mogen wonen.

 

23-6-2020: Ook wij wachten vol spanning de persconferentie af van morgen. Intussen mogen onze bewoners weer naar de dagbesteding en rustig aan de gewone activiteiten hervatten. Uiteraard alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Het was een heftige periode maar de bewoners hebben er met de begeleiding het allerbeste van gemaakt.

september 2019:

        We zijn gekozen als een van de goede doelen! Zo Gaaf!!

 

Een cheque van €500,- ontvangen van Spel zonder grenzen Asten!

                   

 

Koningsdag 2019 was een groot succes!

                 

 

15-2-2019: Met behulp van Burgemeester Vos werden de vlaggen gehesen ter ere van het bereiken van het hoogste punt:

                         

 

 

        

De eerste dakpan werd uitgereikt:

 

Het was een prachtig moment:

 

Excuses voor de overlast, maar we zijn blij dat het zo goed vooruit gaat.

 

 

1 juni 2018

In het bijzijn van de ouders, vele geïnteresseerden en de pers heeft burgemeester Vos samen met de toekomstige bewoners op 1 juni de eerste beton voor de fundering van ’t Clockhuys in Asten gestort. Voor een impressie van dit bijzonder moment zie bijgaande links en onder de tab Bouw van deze home pagina

Interviews op Siris

Artikel Siris

Foto overzicht Siris

Artikel ED

Kijk voor  foto’s van de voortgang van de bouw in de tab Bouw onder de Home pagina.

 

 

01-06-2018

Vandaag 1 juni om 14.30 uur komt Burgemeester Vos de eerste beton storten!

 

De Burgemeester is bereid gevonden om de eerste beton voor de fundering van ’t Clockhuys te komen storten onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, hun achterban en de pers.

 

 

 

16-12-2017

 

02-12-2017

’t Clockhuys Asten zet een belangrijke stap om hun doel te realiseren.

 

 

02-11-2017

Ook de gemeenteraad is positief over het wooninitiatief ’t Clockhuys Asten.

Gisteren 01-11-2017 is het initiatief in de gemeenteraad besproken

en is ingestemd met het plan voor de bouw van ’t Clockhuys !

Voor het volledige artikel klik op de foto.

21-10-2017

Stichting ’t Clockhuys Asten is een feit

Vandaag, zaterdag 21 oktober 2017, is er weer een belangrijke stap gezet op weg naar het realiseren van een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking in Asten.  Bij het notariaat op de Laak is de definitieve acte van oprichting van de Stichting ’t Clockhuys Asten door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester ondertekend. Hiermee is de Stichting ’t Clockhuys Asten een feit.

Het doel van de Stichting is:

– het realiseren en in stand houden van een kleinschalige woonvoorziening voor mensen die daartoe zelf niet goed in staat zijn,

– het (doen) verlenen van of bemiddelen bij het verwerven van de voor de bewoners benodigde zorg,

– het bevorderen van het welzijn van de bewoners.

Binnenkort stellen de bestuursleden zich voor.

13-10-2017

Wederom aandacht voor het particulier wooninitiatief ’t Clockhuys in het Contact/Peelbelang van 12 oktober 2017.

Mede-initiatiefnemers Helmi Vlemmix (l) en Ria Wijnen, voor de grond waar ’t Clockhuys moet verrijzen. (foto: Hein van Bakel)

Voor het volledige artikel…. lees verder

29-09-2017

Een pluim voor het wooninitiatief ’t Clockhuys Asten

Op een drukbezochte informatieavond in de Klepel  in Asten op 28 september, waarbij ruim 75 personen aanwezig waren, heeft het wooninitiatief ’t Clockhuys laten zien waar zij voor staan en gaan. Ook voor verstandelijk beperkten is wonen is een thuis hebben, waar je je op je gemak voelt en veilig bent. En daar wil het wooninitiatief voor gaan zorgen. Aan de hand van een presentatie werden allerlei aspecten toegelicht, die daarbij komen kijken zoals de zorg, het gebouw, de appartementen maar ook hoe dit allemaal gerealiseerd moet worden.Er was bewust gekozen voor een lay-out van een puzzel omdat nog lang niet alle stukjes zijn gelegd en er nog ontwikkelingen gaande zijn. Dat het interessant was bleek wel uit de stilte, die er heerste tijdens de presentatie en de aandachtige blikken naar het scherm, waarin een mooi beeld werd geschetst hoe het er in het voorjaar van 2019 uit zou kunnen zien aan de burgemeester Wijnen straat 12-14.Er is nog een weg te gaan eer het zover is maar dat het wooninitiatief er gaat komen is na deze informatieavond wel duidelijk. Na de presentatie was er nog ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Een daarvan was de dikke pluim van een van de aanwezigen (actief in de politiek), voor het initiatief, de deskundigheid van de presentatie en de wijze waarop de informatieavond was verzorgd. Een verrijking voor Asten. Het applaus van de andere aanwezigen, wat daarop volgde, toonde aan dat hij daarin niet alleen stond.

Voor een foto impressie, zie het artikel van Siris en klik op de foto onderaan  Artikel Siris met foto’s